Evert Jan Nagtegaal

baritone (singer)

CD's: Bidden langs de snelweg

plaatje cd4

De opname kwam tot stand met hulp van een grote groep muziekvrienden:
Leeuwenbergh Vocaal ensemble
Leeuwenbergh Instrumentaal ensemble
Roel Vogel - dirigent
Olga Werner - alt
Hans van Dijk - tenor
Evert Jan Nagtegaal - baritonplaatje boekje

'Wat een leuk verhaal, het lijkt wel een film, dat zou je moeten opschrijven!'
Kent u dat soort opmerkingen nadat u een belevenis heeft verteld?
'Dat moet ik maar eens doen', dacht Evert Jan Nagtegaal en schreef deze waargebeurde geschiedenis op.

Op het Canarisch eiland Lanzarote ontmoette hij de daar wonende en werkende kunstenares Anneliese Guttenberger. Zij maakte speciaal voor deze uitgave een serie speelse, kleurige tekeningen die aan het verhaal een extra dimensie geven.

Als hoorbare illustratie is in het prachtig vormgegeven boekje ook een CD opgenomen met daarop Cantate "Allein zu dir, Herr Jesu Christ", BWV33 van J.S. Bach.
Deze cantate speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Recensie NBD Biblion

Recensent: Anje de Heer
Na afloop van een concert rijdt de auteur per auto naar huis. Het ging om de uitvoering van Cantate 33 van J.S.Bach, 'Allein zu dir, Herr Jesu Christ' en hij was de belangrijkste uitvoerende.
Onderweg is zijn benzine op en als hij wil tanken, ontdekt hij dat hij geen geld bij zich heeft. Verschillende mensen wijzen zijn hulpvraag af, uitgezonderd één persoon. Zijn voorwaarde is echter dat hij samen met de auteur wil bidden.

Een soepel geschreven verhaal, dat aan de ene kant verwant is aan het Bijbelse verhaal van de barmhartige Samaritaan, en aan de andere kant gelinkt is aan de tekst van Bach's Cantate 33. Die cantate is via de bijgevoegde cd ook te beluisteren.

Het boekje is geïllustreerd door Anneliese Guttenberger met kleurrijke en speelse, paginagrote illustraties.

De auteur is beroepszanger; ook spreekt hij voice-overs et cetera in. Als acteur was hij te zien in de regio-soap 'Nachtegaal & Zonen' van RTV-Utrecht.

Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Het is vooral een cadeauboekje. Door de opzet - verhaal, illustraties, cd - kan het verschillende doelgroepen aanspreken. De verbindende factor daarbij is vooral de cantate van Bach. De uitvoering op de cd is heel aardig, hoewel op onderdelen niet altijd helemaal zuiver.